Tennis-expert: alles over onze tennisproducten

Tennis-expert is dé expert op tennisgebied. Hier vind je meer informatie over tennisrackets, bespanning, tennisschoenen en tennistassen. Bijvoorbeeld welk racket het beste past bij jouw speelstijl of niveau. Tennisrackets zijn bovendien verkrijgbaar in meerdere gripmaten. Hoe weet je welke gripmaat jij nou nodig hebt. En is een te kleine gripdikte op te lossen door een of twee overgrips toe te voegen. Op deze en nog veel meer vragen geven wij op deze pagina zo goed mogelijk antwoord.

Alles over tennisrackets

Wij gaan samen op zoek naar het beste tennisracket voor jou. Bij deze zoektocht zijn een aantal zaken van belang: wat is je speelniveau, welke speelstijl heb je of naar welke speelstijl wil je toewerken, speel je graag met spin of geef je de voorkeur aan een comfortabel, dempend racket? Het bespanpatroon van het tennisracket heeft een grotere impact op je spel dan je in eerste instantie zou vermoeden: dit behandelen we ook in het menu dat je via onderstaande link kunt vinden. Ook over de meest geschikte gripmaat bestaan veel vragen, helemaal wanneer je net begint met tennissen of het na een lange periode weer oppakt.

Lees meer over tennisrackets

De juiste tennisschoenen

Bij tennisschoenen is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen op welke ondergrond je de schoen gebruiken gaat. Een tennisschoen voor een gravel-ondergrond beschikt over andere eigenschappen dan een schoen voor op het tapijt van de tennishal. Tennisschoenen voor op gravel beschikken over een visgraat-profiel. Dit profiel is minder diep dan dat van een kunstgras-profiel. Het voorkomt enerzijds dat er gravel in de zool achterblijft en maakt het tegelijkertijd mogelijk om door te kunnen glijden.

Lees meer over tennisschoenen

Een kleine of juist hele grote tennistas

De tennis-expert biedt een gigantisch assortiment tennistassen aan. Om hierin de perfecte tennistas voor jou te vinden bieden wij hier enige houvast. Ben je op zoek naar een tennis-rugzak - dus echt een rugzak met plek voor 1 a 2 tennisrackets - of een tennistas die je ook op de rug kunt dragen. Deze laatste is een stuk groter - biedt dan ook meer plek aan tenniskleding en tennisschoenen - en heeft 2 schouderriemen waarmee je de tas op de rug kunt dragen. Bedenk ook of je er graag extra's bij krijgt, zoals een schoenencompartiment of een thermo-compartiment. Een thermo-compartiment zorgt dat de temperatuur stabiel blijft waardoor de kwaliteit van je racketframe en bespanning langer goed blijft.

Lees meer over tennistassen

Welke tennisballen moet ik gebruiken?

Een tennisbal is toch gewoon een tennisbal? Nou dat is niet helemaal waar. Voor de jeugd zijn er stage-ballen verkrijgbaar. De jongste kinderen spelen met stage 3-tennisballen. Kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud spelen met stage 1-ballen om vervolgens over te gaan op echte tennisballen. Hierin zit verschil tussen gasgevulde en drukloze tennisballen. De meeste tennissers spelen met gasgevulde ballen. Dit zijn tevens verreweg de meest comfortabele ballen om mee te spelen. Drukloze tennisballen gaan juist weer een stukje langer mee, omdat er geen gas uit kan ontsnappen. Bij drukloze ballen is de rubberlaag verreweg de belangrijkste eigenschap. Hoe beter de kwaliteit van de rubberlaag, hoe beter de drukloze tennisbal.

Tennisballen