Meer weten over tennistassen

Je zit al een tijdje op tennis of misschien begin je net, maar af en toe zijn je spullen toe aan vervanging. Een shirt uit de nieuwste collectie, een ander tennisracket of betere schoenen. Genoeg keuze, maar vergeet de tennistas zeker niet! Al je spullen moeten ook mee naar de tennisbaan, dus dan is de juiste tas zeer welkom. Maar waar let je eigenlijk op bij het kopen van een tennistas? Welke past het best bij jou en is het meest geschikt voor al je spullen?

Het aantal rackets

Waarschijnlijk het belangrijkste punt om op te letten bij de aanschaf van een tennistas: het aantal tennisrackets dat er in de tas past. Hoe groter de tas is, des te meer ruimte er is voor rackets. Er zijn rackettassen verkrijgbaar voor 1 tot wel 12 tennisrackets. De zogenaamde Tour-tennistassen - elk bekend racketmerk heeft wel een tournament bag - zijn de echte giganten. Deze bieden plek aan 12 tennisrackets én hebben ook nog eens een speciaal vak voor kleding en accessoires.

Bekijk hier onze tennistassen voor 3 tennisrackets
Bekijk hier onze tennistassen voor 6 tennisrackets
Bekijk hier onze tennistassen voor 9 tennisrackets
Bekijk hier de giganten voor 12 tennisrackets

Als rugzak te gebruiken

Per tas verschilt het hoe je hem kan meenemen. Een tas kan op de rug worden gedragen met de dubbele schouderbanden, over de schouder met een enkele band of in de hand aan het handvat. Per tas zijn er verschillende mogelijkheden. De grotere uitvoeringen kunnen vaak op alle drie de manieren worden gedragen. Een kleine uitvoering kan vaak alleen in de hand of op de rug worden gedragen. Daarnaast zijn er specifieke tennis-rugzakken. Deze hebben plek voor 1 en heel soms voor 2 tennisrackets. Hierbij steekt de grip uit de tennistas omhoog.

Hier vind je de tennistassen die als rugzak te gebruiken zijn

Extra vakken

Bij een aantal tassen zijn er beschermende vakken voor de rackets gecreëerd. Deze thermovakken hebben een geïsoleerde laag die de extreme temperaturen buiten houden; zowel warm als kou. Dit zorgt ervoor dat de bespanning van een racket langer goed blijft en minder snel aan vervanging toe is. Dit komt je spel ten goede.

De tennistassen met een thermovak

Naast ruimte voor de rackets is er natuurlijk ook plaats voor andere spullen in de tas, zoals kleding en accessoires. Hiervoor zijn aparte vakken beschikbaar. Voor de schoenen is er een speciaal schoenenvak, zodat deze gescheiden zijn van kleding en rackets. Accessoires kunnen worden opgeborgen in een klein vakje aan de buitenkant, zodat deze beschermd zijn tijdens het sport, maar toch makkelijk te pakken zijn.

De tennistassen met een schoenenvak